Almás pite |
|
|
Hozzávalók: 1 citrom 4 evőkanál kristálycukor
cukor porcukor a kész pite
tetejére 1 evőkanál fahéj liszt 4 tojás (2 tojás fehéréjt a
süti tetejére kell majd kenni) 1 sütőpor 2 vaniliás
cukor 1 dcl tej 1 mokkáskanál fahéj csipet só fél rum aroma olaj vagy vaj a tepsi kikenéséhez zsemlemorzsa a tepsibe a tészta alá, hogy ne ragadjon le. |
Elkészítés: ·
Alma. A
másfél kg almát megtisztítom, lemosom és lereszelem. Hozzáteszek egy citrom
levét, 1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál fahéjat. Majd letakarom. 10 perc eltelte
után jól kicsavarom. ·
Tészta. 7,5 dcl lisztet, 1 sütőport, 2 vaniliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 1 dcl tejet, 2 egész tojást, 2 tojás fehérjét, 1
mokkáskanál fahéjat csipet sóval és fél rum aromával összegyúrok. (Lehet,
hogy kell még bele liszt)! Letakarom és szobahőmérsékleten kb fél órát pihenni hagyom. ·
Sütés. A
sütőt minimumon 15-20 percig előmelegítem. A tepsit olajjal vagy vajjal
kikenem és szórok rá zsemlemorzsát. A tésztát ·
Tálaláskor
meghintem porcukorral. |
|
|
Elkészítési idő kb. 90 perc Jó étvágyat! |