Gyors tiramisu

Hozzávalók: 2 csomag vanília krémpor, 4 dl tej, 1 doboz mascarpone krémsajt, 2 csomag babapiskóta, 1 csomag capuccino-por (2dl-nek megfelelő), rumaroma

 

Elkészítés: A vanília krémport és a hideg tejet robotgéppel összedolgozzuk, majd belekeverjük a mascarponét is. A capuccino porból 2 dl capuccinot készítünk és ízlés szerint rumaromával ízesítjük. A forró „kávéban” pár másodpercig megforgatjuk a babapiskótákat, figyelve, hogy ne ázzanak el. Egy üveg – vagy műanyagedény aljára elhelyezzük a piskótákat, majd ráöntjük a krémet, aztán megint egy piskótasor következik és rá egy újabb krémréteg. Addig folytatjuk ezt a műveletet, míg el nem fogy a piskóta és a krém. A tetejét megszórhatjuk kakaóporral. Végül 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

 

Tipp:

 

                                                                                                          Kasza Luca, 8.a

vissza