
Gyors tiramisu
Hozzávalók: 2 csomag vanília krémpor, 4 dl tej, 1 doboz mascarpone
krémsajt, 2 csomag babapiskóta, 1 csomag capuccino-por (2dl-nek megfelelő),
rumaroma
Elkészítés: A vanília krémport és a hideg tejet robotgéppel
összedolgozzuk, majd belekeverjük a mascarponét is. A capuccino porból 2 dl capuccinot készítünk és
ízlés szerint rumaromával ízesítjük. A forró „kávéban” pár másodpercig
megforgatjuk a babapiskótákat, figyelve, hogy ne ázzanak el. Egy üveg – vagy műanyagedény
aljára elhelyezzük a piskótákat, majd ráöntjük a krémet, aztán megint egy
piskótasor következik és rá egy újabb krémréteg. Addig folytatjuk ezt a
műveletet, míg el nem fogy a piskóta és a krém. A tetejét megszórhatjuk
kakaóporral. Végül 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Tipp:
- A vanília krémpor fagylaltporral is helyettesíthető.
- Felnőttek a
capuccino port igazi kávéra is cserélhetik.
- A krémbe
tetszés szerint gyümölcsöket is tehetünk.
Kasza
Luca, 8.a
vissza 