Karácsonyi
csokis keksz
Rózsa
Andi néni receptje
Hozzávalók:
1 csésze cukor 1 csésze vaj 1 tojás 2 csésze liszt 3 kanál tej 1 vaníliás cukor ½ kanál sütőpor 1 csésze tört csoki 1 teáskanál gyömbér 1 narancs reszelt héja |
Elkészítés: A cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot a tojással habosra kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a habosra kevert masszához. 3 kanál tejjel lazítjuk, ha nagyon sűrű a massza , lehet bele többet is tenni. Belereszeljük a narancshéjat és a gyömbért. Legvégül a csokit fakanállal hozzákeverjük és kisütjük. Sütőpapírra teszünk:1-1 kanálnyit (ritkán,mert szétterül) majd 150-170˙C-fokon kisütjük. |
Csokoládés
diós-mézes kocka
Hozzávalók:
1,5 dl juharszirup, 12-13 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 17-18 dkg vaj, 20 dkg puha aszalt sárgabarack, 5 dkg dió, 5 dkg mogyoró, 4 közepes tojás, 5 dl tejszín, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 40 dkg ét tortabevonó, a tepsi kikenéséhez. margarin és liszt, a díszítéshez: tetszés szerint olajos magvak (dió, mogyoró) és aszalt sárgabarack |
Elkészítés: (Forrás: www.noioldalak.hu) |
Szerző: Litkei Béla
D vissza